Нова Либерална партија со поддршка на кандидатурата на д-р Митре Милошевски за Градоначалник на Охрид

posted in: Активности, Вести | 0

  Во текот на минатата недела, Претседателот на НЛП, Драган Василески беше во предизборна посета на Охрид. Во текот на неговиот престој имаше средби со Претседателот на општинската организација на НЛП-Охрид, Васко Бојаџиески и членството на организацијата. На истата беше … Continued

СПОМЕНОТ ЗА БРАНИТЕЛИТЕ КОИ ЗАГИНАА НА КАРПАЛАК БЕШЕ СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАН ВО ПРИЛЕП

posted in: Активности, Вести | 0

Пред 17 години, на 8-ми Август, кај Караплак загинаа 10 припадници на АРМ, сите со потекло од Прилеп и прилепско. Тагата за нив е неизмерна, а споменот ќе биде вечен. ВЕЧНА ВИ СЛАВА ХЕРОИ. По тој повод, делегација на НЛП-Прилеп, … Continued