НЛП со честитка по повод Меѓународниот ден на Ромите

posted in: Вести, Соопштенија | 0

Дозволете ни во името на нашата партија да Ви го честитаме 8-ми Април – Меѓународниот ден на Ромите. Низ годините наназад нашата соработка беше на едно високо ниво и во насока на инклузија на Ромите во сите сфери на заедничкото живеење. Тоа е и ќе биде задача на секоја Влада, сегашна и идна, но и задача на сите политички чинители во ова наше опшество. Само сплотени и со заеднички напори, ќе можеме да допринесеме да се постигнат целите, поставени во Националната стратегија на Ромите.

Нека Ви е честит овој ден 8-ми Април

Leave a Reply